MyFeed Personalized Content
Artikel
Add this post to favorites

Bra barnmat - Säkerhet och noggrannhet för barnens bästa

Vi vet vilken betydelse högkvalitativ tillskottsnäring och -barnmat har för barns hälsa och utveckling. Därför är säkerheten i våra produktionsprocesser alldeles särskilt viktig. Vid våra fabriker har vi strikta kontrollprocesser - från råvara till den färdig produkt.

3min att läsa Jul 20, 2017

Följ med in bakom scen/dörrarna

Säkerhet och kvalitet

Bara det bästa är gott nog för våra små. Denna enkla princip ligger som grund för hur vi väljer råvaror till vår barnmat. Färsk frukt och färska grönsaker, mjölk och kött från utvalda certifierade gårdar – det är enkla men komplicerade sanningen bakom varför våra produkter håller så hög kvalitet.

Säker mat som är helt fri från föroreningar är essentiellt för barnmat. Nestlé:s kvalitetsmål är enkelt: vi tillverkar hälsosam mat av hög kvalitet så att du kan ge dig barn mat och samtidigt känna dig trygg.

För att laga mat av hög kvalitet behöver man råvaror av absoluta högsta kvalitet men varje steg i processen är lika viktigt. Vi kontrollerar den kemiska balansen hos jorden på fälten där spannmål ska odlas till våra produkter, vi kontrollerar hela vägen fram till den färdiga produkten. Endast genom kontroll i varje led så kan vi garantera svenska föräldrar mat som de kan lita på.

Så här skapas en ny barnmatsrätt hos Nestlé

Vägen från idé till färdig rätt hos Nestlé är kantad av tester och kontroller. Barn förtjänar den bästa mat som är möjlig att tillverka.

Många nya idéer

När en ny idé för en rätt eller en kategori kommer upp ska den först analyseras av våra dietister. Är det en bra idé ur näringssynvinkel? Går den att framställa så att barn tycker om den? Samtidigt ska experter såsom agronomer och barnläkare säga sitt om möjligheterna att skapa en bra och hälsosam rätt utifrån den givna idén. Går det att hitta lämplig jordbruksmark för de ingredienser som krävs. Stämmer innehållet med de näringsmässiga behov barn har i den relevanta åldern? Om alla experter är eniga går processen vidare. Nu gäller det att undersöka om teorin går att omsätta i praktik – och dessutom ge de resultat man förväntar sig.

Kvaliteten måste vara i topp
Nu börjar en mer praktiskt process. Kan vi få fram rätt mängd av de ingredienser som krävs av rätt kvalitet – och löpande så att produktionen inte stannar upp?

Barnens bästa är främsta prioritet

När alla praktiska och teoretiska frågetecken är avklarade kvarstår ett sista men mycket kritiskt test. Vad tycker barnen? De första testerna lagas i ett provkök, kontrolleras noggrant och testas sedan av ban och föräldrar. Är konsistensen rätt? Smakar det gott?

Under den här processen får vi ofta förslag om förbättringar från olika föräldrar. Det är råd som är väsentliga för oss och som vi alltid tar med oss vidare i processen. Ingen vet mer om barns matvanor än föräldrarna själva. Till sist har vi ett recept som vi alla är nöjda med: alla experterna från oss och barnen själva. Produktionen kan sätta igång. Men kvalitetskontrollen slutar inte för att en produkt är klar. Det är nu den löpande processen startar med dagliga kontroller av råvaror och färdiga produkter.

Det kan tyckas som en lång väg för att tillverka ett ganska enkelt recept men det är den enda vägen om vi ska kunna garantera alla föräldrar ren och säker mat till deras barn. När produkterna sedan når alla konsumenter tar nya tester vid – det gläder oss väldigt mycket att vårabarnmat får så fina omdömen i paneler och tester hos t.ex. Smartson. Kolla här vad andra föräldrar tycker?

Gå med i

MVP Logo

Bli medlem i Baby&you & få massor av klubbförmåner!

 • newsletter icon

  Innehåll till dig

  Njut av ett personligt anpassat innehåll, råd och en guide där du kan följa de första 1000 dagarna av föräldrarskapet steg för steg.

 • Verktyg

  Verktyg

  Prova våra skräddarsydda, praktiska verktyg som guidar dig genom föräldrarskapsresan.

 • coupons

  Rabatter

  Få extra rabatter på relevanta produkter när ditt barn växer.

Search icon

Har du fortfarande inte hittat vad letar du efter?

Testa vår nya smarta sökmotor. Vi har alltid något att erbjuda dig.