MyFeed Personalized Content
Artikel
Add this post to favorites

WHO-koden

Amning är den bästa näringen för spädbarn och Nestlé stödjer till fullo WHO rekommendationen om exklusiv amning under barnets första sex månader, följt av introduktion av näringsrik mat tillsammans med fortsatt amning upp till två års ålder.

2min att läsa Aug 16, 2022

Bröstmjölk är det bästa för det lilla barnet. Den innehåller precis det ditt barn behöver och när du ammar behöver du inte oroa dig för att ditt barn inte får i sig tillräcklig näring. Forskning visar också att bröstmjölken skyddar barnet mot infektioner och det finns flera andra fördelar än de rent näringsmässiga för både mamma och barn. 

Vi vet också att amning inte alltid är ett alternativ för föräldrar, vi rekommenderar att du pratar med din BVC sköterska för att få stöd och råd i olika amningsfrågor. Du kan även prata med din BVC om hur du skall mata ditt barn och introducera fast föda. 

Om du väljer att inte amma, kom ihåg att ett sådant beslut kan vara svårt att ändra och ha sociala och ekonomiska följder. Därför att införa delvis flaskmatning kan komma att minska mängden bröstmjölk. Modersmjölksersättning bör alltid förberedas, användas och förvaras enligt anvisningarna på förpackningen för att undvika risker för barnets hälsa.

När du sedan börjar med smakportioner är det viktigt att välja åldersanpassad mat. På vår hemsida finner du information om mat och näring för små barn samt information om Nestlés produkter.

Gå med i

MVP Logo

Bli medlem i Baby&you & få massor av klubbförmåner!

 • newsletter icon

  Innehåll till dig

  Njut av ett personligt anpassat innehåll, råd och en guide där du kan följa de första 1000 dagarna av föräldrarskapet steg för steg.

 • Verktyg

  Verktyg

  Prova våra skräddarsydda, praktiska verktyg som guidar dig genom föräldrarskapsresan.

 • coupons

  Rabatter

  Få extra rabatter på relevanta produkter när ditt barn växer.

Search icon

Har du fortfarande inte hittat vad letar du efter?

Testa vår nya smarta sökmotor. Vi har alltid något att erbjuda dig.