MyFeed Personalized Content
faq banner image

FAQ

Hur byter jag från en produkt til en annan? (nytt recept)

För en enklare övergång till den nya tillskottsnäringen, prova att blanda den gamla tillskottsnäringen med den nya.

Vi rekommenderar en gradvis övergång från den gamla till den nya tillskottsnäringen på följande sätt:

Dag 1: ¼ ny tillskottsnäring + ¾ gammal tillskottsnäring

Dag 2: ½ ny tillskottsnäring + ½  gammal tillskottsnäring

Dag 3: ¾  ny tillskottsnäring + ¼  gammal tillskottsnäring

Dag 4: Endast den nya tillskottsnäringen.

Tveka inte att höra av dig till din bvc om du behöver ytterligare råd om produkten och hur du gradvis kan gå över till den nya tillskottsnäringen.

Vad är 2'-FL?

 2´-FL (2′-O-fukosyllaktos) en syntetiskt framställd oligosackarid, som är strukturellt identisk med den mest förekommande oligosackariden i bröstmjölk. 2’FL kommer inte från bröstmjölk.

Vad är L. reuteri?

L.Reuteri är mjölksyrabakterier är framställda från en bakteriestam som förekommer naturligt i bröstmjölk.

- L.Reuteri är väldokumenterad i flera studier med bevisad god säkerhet för barn.

Är det en skillnad mellan pulverform och flytande varianter av tillskottsnäring?

Nej, näringsinnehållet är i stort sett detsamma. Den flytande varianten innehåller inte aktiv bakteriekultur, som pulvret gör. Drickfärdig variant är praktiskt att ha med i skötväskan eller vid resa. Vissa upplever att den drickfärdiga är lite slätare i konsistensen i och med att vatten redan från början ingår i själva tillverkningsprocessen. Tillskottsnäring från pulver kan kännas lite mer kornig.

Varför ska jag köpa 200ml när mitt barn bara dricker 60ml?

Alla barn har olika aptit. Drickfärdig variant kan sparas försluten i kylen i 48 timmar och användas vid nästa måltid.

Kan jag göra flera flaskor åt gången och placera i kylskåp för uppvärmning?

Nej, vi rekommenderar att man tillagar en måltid åt gången för att undvika bakterietillväxt. Däremot kan du koka upp en större mängd vatten och sedan förvara det i en tillbringare i kylen eller i en termos. När det sedan är dags att mata värmer du vattnet i mikro (tänk på att värmen fördelar sig lite ojämnt i vätska), häll i pulvret, skaka om och mata. Har man väl blandat pulver med vatten så ska blandningen ges omgående, alltså så fräsch som möjligt.

Vad rekommenderar Livsmedelsverket när det gäller modersmjölksersättning?

Så här säger Livsmedelsverket på sin hemsida: Barn får modersmjölksersättning under så kort tid i livet att det är mycket liten risk att det ska påverka barnet. Livsmedelsverket avråder därför inte från att använda modersmjölksersättning till spädbarn.

 Här finns mer information från Livsmedelsverket

Vad gör Nestlé för att minska mängden palmolja som används i deras produkter?

Nestlé har investerat mycket i vetenskaplig forskning för att på ett säkert sätt kunna mäta dessa komponenter och förstå hur de skapas och identifiera hur vi kan minska nivåerna. Resultatet av detta arbete finns tillgängliga i vetenskapliga publikationer. Genom att arbeta i nära samarbete med våra leverantörer av vegetabiliska oljor och fett har vi redan vidtagit åtgärder för att säkerställa att MCPD och GE nivåerna i de fett och oljor vi använder i våra produkter är så låg som är praktiskt möjligt.

När ska man egentligen byta från modersmjölksersättning till tillskottsnäring?

Tillskottsnäring, som NAN PRO 2 är, är just ett tillskott till vanlig mat medan NAN PRO 1 är en modersmjölksersättning upp till 6 månaders ålder. Generellt kan man säga att om barnen trivs med NAN PRO 1 och kommit igång att äta man med ett gott innehåll av järn, behöver man inte gå över på NAN PRO 2 vid 6 månader. Näringsmässigt skiljer sig NAN PRO 1 och NAN PRO 2 åt lite och det man ska tänka speciellt på efter 6 månader är just järn. Har barnet inte kommit igång så mycket med mat kan det vara en poäng att ge NAN PRO 2 som har ett lite högre järninnehåll.

Vad betyder "åldersanpassat protein"?

Bröstmjölk anpassar sig perfekt efter ditt barns behov; till exempel när barnet blir äldre minskar proteinnivån för att möta barnets behov. För NAN PRO-serien har vi utvecklat en unik process som anpassar proteinkvalitet och -mängden efter åldersstegen för att bättre passas till ditt barns behov.
Processen som används för att producera NAN PRO 3-pulver är något annorlunda jämfört med den som används i de andra stegen.

Search icon

Har du fortfarande inte hittat vad letar du efter?

Testa vår nya smarta sökmotor. Vi har alltid något att erbjuda dig.