MyFeed Personalized Content
min valling banner 2

min Välling

För de mysiga stunderna tillsammans med ditt barn

Välling - för en mysig stund tillsammans

Att dricka välling är en näringsrik svensk tradition och ett gyllene ögonblick att vara nära din lilla ängel. Nestlé Välling är en välling för alla de där mysiga stunderna tillsammans - oavsett om den dricks på morgonen eller kvällen. Vällingen har en fyllig smak av fullkorn och fibermängden är självklart speciellt anpassad för barnets ålder samt berikad med järn, kalcium, vitamin D och jod. Dessutom är den osockrad och innehåller bara solros- och rapsolja!

min Valling image

 

Varför ger välling en god start i livet?

Utöver den mysiga kvalitetstid som matning innebär är det viktigt att ditt barn får i sig alla näringsämnen det har behov för. Välling innehåller viktiga vitaminer och mineraler som är nödvändiga för ditt barns utveckling så som: Järn, Kalcium, Vitamin D, Jod

Nestlés vällingsorter är berikade med både kalcium och jod. Det är sådant som är bra för barn som växer, för vi får inte glömma att ditt barn genomgår en fantastisk utveckling och växer i raketfart. Det betyder att det är viktigt att han eller hon får i sig alla nödvändiga vitaminer och mineraler, och ett utmärkt sätt att få det är genom välling!

Järn är en otroligt viktig beståndsdel i ditt barns kost och bidrar till barnets normala kognitiva förmåga och utveckling. Några månader efter födseln så börjar det järnförråd som barnet föds med att ta slut och behöver därmed fyllas på från andra källor. Idag har ett av tio barn järnbrist då bröstmjölken ensam inte täcker barnets behov. Livsmedelsverket rekommenderar barn att äta järnberikad gröt och välling för att täcka dagsbehovet, och eftersom en portion Nestlé välling ger ditt barn ca 40 % av dess dagliga järnbehov så passar det perfekt. Med välling kan du med andra ord kombinera kvalitetstid, närhet och näringsrik mat!

Välling är ett tillförlitligt sätt att se till att ditt barn får i sig många av de viktiga näringsämnen och mineraler som det behöver för att utvecklas. Vår välling är en god kalciumkälla och innehåller även vitamin D som behövs för den normala uppbyggnaden av skelettet och jod som bidrar till normal tillväxt hos barn. Vi får inte glömma att små barn genomgår en otrolig, och inte minst snabb, fysisk och kognitiv utveckling. Hitta ett lugnt hörn och dela en mysig stund tillsammans med ditt barn samtidigt som ni tillsammans ser till att barnet får en bra start på livet med alla vitaminer och mineraler som behövs.

Hur varm ska välling vara?

Varje barn har olika preferenser angående hur varm välling ska vara. De flesta barn föredrar dock inte helt oväntat välling som är runt 37 grader varm, det vill säga kroppstempererad. Du kan testa temperaturen genom att skvätta ett par droppar på insidan av handleden. Känns det ljummet, alltså varken varmt eller kallt, så är vällingen tempererad kring kroppstemperatur. Ett annat sätt att mäta temperaturen på vällingen är helt enkelt att använda en termometer, vilket antagligen är det mest exakta sättet att mäta temperaturen.

Det ska tilläggas att smaken som bekant är som baken, det finns såklart vissa barn som föredrar sin välling svalare än 37 grader, andra vill ha den varmare. Det viktigaste är självklart att se till så att vällingen inte är för varm och därmed riskerar att skada barnet.

Välling på Nestlés sätt

Välling är en svensk tradition med rötter långt tillbaka i tiden. Det är med andra ord en välbeprövad metod som har använts av föräldrar i århundranden för att ge barn värdefull näring och närhet.

Nestlé har sedan 1886 kämpat för att alla barn ska ha rätt till en god start i livet. Sedan starten har vi utvecklat och förfinat sättet vi gör det på. Det ställs 10 – 1 000 gånger högra krav på råvaror som ska användas till barnmat än till mat som vuxna äter. Högst 6% av det havre som produceras idag uppfyller de låga gränsvärden som fastslagits för barnmat och välling. Nestle arbetar målmedvetet och långsiktigt med de råvaror som behövs för att producera välling och som håller den höga standard som krävs. Detta för att säkerställa att varje barn får den näring som det behöver.

Nestlés välling är till för de mysiga stunderna tillsammans med ditt barn. Vällingen är näringsrik och innehåller nästan allt det som ditt barn behöver, självklart anpassat till ditt barns ålder. Detta serveras på ett lätt sätt så att det passar in i det föränderliga schema som ofta kännetecknar en småbarnsförälder. Hjälp ditt barn med att få i sig sitt dagliga intag av järn och kalcium, vitamin D och jod med hjälp av välling.

Sammanfattningsvis så är välling en svensk tradition, full av järn och nyttigheter för att ditt barn ska få den bästa möjliga starten på livet samtidigt som ni får en chans att spendera viktig kvalitetstid tillsammans!

Symbol för barnmat
Våra produkter
Nestlé drikkefärdig välling med äpple og påaron

Från 12 månader

Nestlé Drickfärdig Välling med Äpple & Päron Från 1 år
5
5/5

Drickfärdig -  Lika god varm som kall
Utan tillsatt socker
Bara solros- och rapsolja!
Berikad med Järn, kalcium, vitamin D och jod

Nestlé Drickfärdig Välling Majs

Från 6 månader

Nestle Drickfärdig Välling Majs Från 6 månader
0
0/5

Drickfärdig - Lika god varm som kall

Utan tillsatt socker

Bara solros- och rapsolja!

Innehåller järn, kalcium, vitamin D och jod

Nestlé min välling mild havre

Från 6 månader

Nestlé Drickfärdig Välling Mild Havre Från 6 månader
0
0/5

Drickfärdig - Lika god varm som kall
Utan tillsatt socker
Bara solros- och rapsolja!
Innehåller järn, kalcium, vitamin D och jod

Nestlé Fullkornsvälling Mild

Från 8 månader

Nestlé Fullkornsvälling Mild Från 8 månader
0
0/5

Utan tillsatt socker
Bara solros- och rapsolja!
Berikad med järn, kalcium, vitamin D och jod

Relaterat innehåll
Product finder
Vällingmys för alla åldrar!

Nestlés välling finns i många olika smaker för dygnets alla mysstunder. Självklart är de åldersanpassade så att dess näringssammansättning ska vara perfekt för ditt barns behov. Från 6 månader till 3 års ålder.

top-image_18_1920x385
De första 1000 dagarna

Vad menas med de första 1000 dagarna? Ditt barns första 1000 dagar i livet börjar räknas redan vid befruktningsögonblicket och pågår till dess att ditt barn fyller 2 år. 9 månader i magen (270 dagar) + 2 år som litet barn (730 dagar) = 1000 dagar.

contacts

Behöver du några kostråd? Har du en fråga om en produkt?

Våra experter är här för att hjälpa dig.

Gå med i

MVP Logo

Bli medlem i Baby&you & få massor av klubbförmåner!

 • newsletter icon

  Innehåll till dig

  Njut av ett personligt anpassat innehåll, råd och en guide där du kan följa de första 1000 dagarna av föräldrarskapet steg för steg.

 • Verktyg

  Verktyg

  Prova våra skräddarsydda, praktiska verktyg som guidar dig genom föräldrarskapsresan.

 • coupons

  Rabatter

  Få extra rabatter på relevanta produkter när ditt barn växer.

Search icon

Har du fortfarande inte hittat vad letar du efter?

Testa vår nya smarta sökmotor. Vi har alltid något att erbjuda dig.