MyFeed Personalized Content
Article
Add this post to favorites

Glasburkar och lock - 100% återvinningsbara

Återvinning är ett ansvar som vi alla delar, och som en stor matleverantör är det extra viktigt för oss att vi levererar förpackningar på ett hållbart vis som skyddar planeten för framtida generationer. Så du kan känna dig trygg med att köpa färdiga rätter i glas till ditt barn - och bevara planeten för framtida generationer.

2min att läsa May 27, 2018

Lite om återvinning –  varför glas och metall?

 • 100% återvinningsbart - kan användas om och om igen
 • Glas är helt tätt och bevarar maten på bästa möjliga vis

 

index

 

Visste du att glas är ett av världens mest hållbara material?

I vår barnmatsfabrik i Finland är glaset som använd i burkarna delvis återvunnet, och är 100% är återvinningsbart. Glas är oändligt, och kan användas om och om igen. När du återvinner en av våra glasburkar, kan du vara säker på att materialet återanvänds.

En annan fördel med glas är att det håller maten färsk eftersom det är rent, tätt och ogenomträngligt. 

Men locket då?

Våra lock är tillverkade av återvinningsbart metall. I Norden återanvänds ca 80% av metall från hushåll. Därför anses metall som ett miljövänligt förpackningsmaterial, som hjälper industin att reducera använding av naturresurser och energi. 

"Vi är mycket stolta över att du kan känna dig trygg med att de glasburkar som din barnmat kommer i är såväl är säkra som hållbara.  Det eftersom att glasförpackningar skyddar innehållet utan påverkan och ser till att smaken behålls. Förpackningen är tillverkad av naturliga ingredienser såsom sand, soda, kalsksten, aska och återvunnit glas. Glas har egenskaper som ingen annan förpackning har: 100% återvinningsbart och det i oändlighet, dessutom är det rent och hälsosamt då det inte påverkar innehållet. Varje dag jobbar vi med vår strävan att göra förpackningar som är bra för vår planet. Det är tydligt att glas är den mest hållbara av förpackningar." Jim Nordmeyer, VP, Global Sustainability, Owen Illinois Inc. CEO (Glastillverkare)

Gå med i

MVP Logo

Bli medlem i Baby&you & få massor av klubbförmåner!

 • newsletter icon

  Innehåll till dig

  Njut av ett personligt anpassat innehåll, råd och en guide där du kan följa de första 1000 dagarna av föräldrarskapet steg för steg.

 • Verktyg

  Verktyg

  Prova våra skräddarsydda, praktiska verktyg som guidar dig genom föräldrarskapsresan.

 • coupons

  Rabatter

  Få extra rabatter på relevanta produkter när ditt barn växer.

Search icon

Har du fortfarande inte hittat vad letar du efter?

Testa vår nya smarta sökmotor. Vi har alltid något att erbjuda dig.