MyFeed Personalized Content
Försöker
Artikel
Add this post to favorites

Ta hand om ditt barn - innan du ens blir gravid!

Visste du? Om du planerar att starta familj, kan små ändringar i din kost och livsstil ha stor betydelse för ditt barn i framtiden.

2min att läsa Dec 22, 2021

Visste du? Om du funderar på att starta en familj kan det ha stor betydelse för din framtida besbis att göra små förändringar i din kost och din livsstil nu.

Du kanske vet om betydelsen av att äta bra och gå upp  lagom i vikt medan du är gravid, men inser du att det finns saker du kan göra för ditt framtida barn innan du ens blir gravid? Att ta hand om din framtida besbis börjar med att ta hand om dig själv.

Det första steget är att kontrollera att du har en hälsosam vikt. Förutom att ha en inverkan på din förmåga att bli gravid kan din vikt påverka en hälsosam graviditet. Att vara överviktig eller underviktig innan du blir gravid kan ha en inverkan på din framtida bebis sunda tillväxt och utveckling.

Cirka 1 av 4 graviditeter är oplanerade och du kan vara gravid i dagar eller veckor innan du inser det, så det är en bra idé att börja förbereda dej tidigt. Folsyratillskott kommer att stödja ditt barns ryggrad och hjärnans utveckling, vilket är avgörande under de första dagarna efter befruktningen (när du kanske inte ens vet att du är gravid).

Den kloka kvinnans guide för att förbereda sig för en hälsosam graviditet:

Ät en hälsosam, balanserad kost som är rik på näringsämnen.

Alla som kan tänkas bli gravida inom några månader rekomenderas att ta folsyratillskott. Bevis tyder på att detta kan ha en positiv effekt på fertiliteten. Det kommer också att hjälpa ditt barns tidiga utveckling så fort du blir gravid. 

Sluta röka och dricka alkohol. Det finns inga säkra gränser när det gäller att dricka alkohol så det är säkrast att utesluta det helt.

Begränsa stora mängder koffein.

"Att göra diet- och livsstilsval innan du blir gravid kan främja din hälsa inför graviditet, samt påverka livslång hälsa, tillväxt och utveckling hos ditt framtida barn", förklarar Dr. Sanjeev Ganguly, barnläkare och chef för medicinska frågor på Nestlé Näring.

Gå med i

MVP Logo

Bli medlem i Baby&you & få massor av klubbförmåner!

 • newsletter icon

  Innehåll till dig

  Njut av ett personligt anpassat innehåll, råd och en guide där du kan följa de första 1000 dagarna av föräldrarskapet steg för steg.

 • Verktyg

  Verktyg

  Prova våra skräddarsydda, praktiska verktyg som guidar dig genom föräldrarskapsresan.

 • coupons

  Rabatter

  Få extra rabatter på relevanta produkter när ditt barn växer.

Search icon

Har du fortfarande inte hittat vad letar du efter?

Testa vår nya smarta sökmotor. Vi har alltid något att erbjuda dig.