MyFeed Personalized Content
Artikel
Add this post to favorites

Vad står Nestlé för i Sverige?

Här har vi samlat vilka vi är och vad vi tycker gällande barnmat i 5 punkter. Med Nestlé barnmat kan du vara säker på att ditt barn får i sig exakt vad han eller hon behöver näringsmässigt. Dessutom är smaken anpassad för att barn ska älska maten. Den är självklart också fri från konserveringsmedel och färgämnen.

3min att läsa Jun 23, 2017

Nestlé barnmat är anpassad för ditt barn på alla vis

Tiden du har med barnen är värdefull, då är det skönt att kunna prioritera att vara tillsammans med varandra - oavsett vilket mål på dagen det gäller. Följ bara åldersmarkeringen så kan du vara säker på att maten är speciellt anpassad för ditt barns behov av smak, konsistens och näringsinnehåll i linje med den senaste nordiska och internationella forskningen. T.ex. har vi precis börjat göra större bitar i lunch- och middagsrätterna för att nya rön visar att barn behöver tugga tidigare än man trott förut. Det främjar den motoriska utvecklingen. Vår barnmat är självklart alltid fri från färgämnen och konserveringsmedel. Dessutom är den kontrollerad efter mycket stränga regler – kraven på barnmat är högre än de som gäller för mat till vuxna. Generellt kan man säga att bara ca 5% av den mat som är godkänd för vuxna skulle godkännas som barnmat.

Nestlé stöder till fullo WHO:s rekommendation om att amning är det bästa för barnet upp till 6 månaders ålder, liksom fortsatt amning tillsammans med introduktion av en varierad kost enligt råd från barnhälsovården. Läs mer om WHO-koden här.

Barn behöver lära sig nya smaker på sina villkor

Lika viktigt som att barnets mat är näringsmässigt rätt är att den smakar fantastiskt – ur barnets synvinkel. God mat äts nämligen upp i ett nafs. Men precis som ett litet barn har andra behov än vuxna när det gäller näring och råvaror så är också smaksinnet annorlunda. Föreställ dig att du bara har ätit en maträtt (bröstmjölk eller ersättning) hela ditt liv – så kommer plötsligt en hel värld av smaker och konsistenser. Sen vi började göra barnmat 1886 har vi ständigt utvecklat och förbättrat våra recept så att de ska följa med när ditt barns smaksinne ändras och utvecklas från månad till månad. Vi tillsätter självklart inga konstgjorda smakämnen i vår barnmat eftersom vi tycker det är viktigt att barn lär sig naturliga smaker.

Den barnmat vi lagar här i Norden vilar på en hel värld av kunskap

Barn är barn, oavsett var de växer upp har de samma grundläggande behov men smaker och vanor kan förstås vara väldigt olika. Det här tycker vi är enormt viktigt att lyssna till. Vi är den enda barnmatstillverkaren i Norden som också lagar all vår mat på glasburk här. Det betyder mycket för oss att veta exakt var våra råvaror kommer ifrån. De allra flesta av våra råvaror är utvalda med stor omsorg från gårdar i Norden som vi har direktkontakt med. De omtyckta recept vi använder är också framtagna här, men alltid baserade och uppdaterade med den senaste kunskapen från vår breda internationella forskning om barns hälsa och utveckling.

Gå med i

MVP Logo

Bli medlem i Baby&you & få massor av klubbförmåner!

 • newsletter icon

  Innehåll till dig

  Njut av ett personligt anpassat innehåll, råd och en guide där du kan följa de första 1000 dagarna av föräldrarskapet steg för steg.

 • Verktyg

  Verktyg

  Prova våra skräddarsydda, praktiska verktyg som guidar dig genom föräldrarskapsresan.

 • coupons

  Rabatter

  Få extra rabatter på relevanta produkter när ditt barn växer.

Search icon

Har du fortfarande inte hittat vad letar du efter?

Testa vår nya smarta sökmotor. Vi har alltid något att erbjuda dig.