Havrescones

Havrescones

Från 12 månader
Recept
Förberedelse: 10min
Tillagningstid: 20min
Portioner: 5
Frukost
Svårighet: Vanligt

De här sconesen går bra att frysa in och ta fram till frukost eller mellis när andan faller på. Kanske får du hjälp i köket av en liten bagare?

Av: Sara Ask

Ingredienser

Ca 5 små scones: 

  • 2,5 dl vetemjöl + ev lite mer
  • 1 dl havremjöl (eller mixade havregryn)
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1,5 dl NAN® PRO 3–5, drickfärdig dryck

Steg för steg

  • Sätt ugnen på 250 grader. Om du använder NAN® PRO i pulverform, blanda 5 skopor pulver med 1,5 dl vatten.

  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och mjölkdrycken, lite i taget, och blanda till en jämn smet. Tillsätt lite mer mjöl om smeten känns för lös.

  • Forma runda sconesbullar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.

  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter eller tills sconesen ser färdiga ut.

Använd produkt

NAN PRO 3 drickfärdig, 500ml
Produkt
5
4.9 (33)

Nestlé NAN PRO 3 drickfärdig mjölkdryck för småbarn, 500ml

Åldersanpassad proteinteknologi

Innehåller oligosackariden 2'-FL

Innehåller järn, kalcium och vitmin D

Sara Ask recept
Sara Ask
Dietist, utvecklar recept och skriver kokböcker

Vad gör man om man är orolig för att ens barn får i sig för lite mat? Och hur kan man servera maten så att alla i familjen blir mätta och nöjda? Sara Ask tar sig an vanliga problem kring vardagsmatlagningen i en familj och ger förslag på lösningar och massor av maträtter att laga nästa gång det vankas middag.