
Havrescones
De här sconesen går bra att frysa in och ta fram till frukost eller mellis när andan faller på. Kanske får du hjälp i köket av en liten bagare?
Ingredienser
Ca 5 små scones:
- 2,5 dl vetemjöl + ev lite mer
- 1 dl havremjöl (eller mixade havregryn)
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 0,5 dl rapsolja
- 1,5 dl NAN® PRO 3–5, drickfärdig dryck
Steg för steg
-
Sätt ugnen på 250 grader. Om du använder NAN® PRO i pulverform, blanda 5 skopor pulver med 1,5 dl vatten.
-
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och mjölkdrycken, lite i taget, och blanda till en jämn smet. Tillsätt lite mer mjöl om smeten känns för lös.
-
Forma runda sconesbullar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
-
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter eller tills sconesen ser färdiga ut.
Använd produkt

Nestlé NAN PRO 3 drickfärdig mjölkdryck för småbarn, 500ml
Åldersanpassad proteinteknologi
Innehåller oligosackariden 2'-FL
Innehåller järn, kalcium och vitmin D