Muffins med morot och jordnöt
Servera som de är eller med smör och ost.
Ingredienser
Ca 12 st
1 st morot (ca 70 g)
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 msk honung eller strösocker
2 tsk bakpulver
0,75 dl jordnötssmör
1 dl rapsolja
1 st ägg
2 dl NAN® PRO 3–5, drickfärdig dryck
3 msk finhackade jordnötter att toppa med
Steg för steg
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg 12 muffinsformar på en plåt eller ännu
hellre i en muffinspanna – då håller de formen bättre. -
Om du använder NAN® Pro i pulverform, blanda 7 skopor pulver med 1,75 dl vatten
-
Skala och riv moroten fint.
-
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt morot, jordnötssmör, olja, ägg och
mjölk/yoghurt och rör om till en jämn smet. -
Klicka ut i formarna och strö jordnötshack på toppen.
-
Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter eller tills muffinsarna är genomgräddade och fått fin färg. Låt svalna på galler under bakduk. Frys in det som inte går åt.
Använd produkt

Nestlé NAN PRO 3 drickfärdig mjölkdryck för småbarn, 500ml
Åldersanpassad proteinteknologi
Innehåller oligosackariden 2'-FL
Innehåller järn, kalcium och vitmin D
Tips till detta receptet
Tips 1
Byt ut moroten mot rödbeta och jordnötterna mot torkad frukt för smakvariation.