Potatisvåfflor med lingonsylt och  grönsaksplock

Potatisvåfflor med lingonsylt och grönsaksplock

Från 12 månader
Recept
Förberedelse: 15min
Tillagningstid: 15min
Portioner: 4
Lunch
Svårighet: Vanligt

Lite som potatisbullar men näringsrikare. Om du inte har något våffeljärn kan du steka små knubbiga potatispannkakor i stället.

Av: Sara Ask

Ingredienser

  • 1 dl vetemjöl (alt hälften vete- hälften grahamsmjöl) 
  • en nypa salt 
  • 0,5 tsk bakpulver 
  • 2 msk rapsolja 
  • 1,5 dl NAN® PRO 3–5, drickfärdig dryck 
  • 1 st ägg 
  • 1 dl råriven potatis (ca 70 g) 
  • rapsolja till gräddningen 
  • lingonsylt, grönsaker eller annat tillbehör

Steg för steg

  • Om du använder NAN® PRO i pulverform, blanda 5 skopor pulver med 1,5 dl vatten

  • Lägg de torra ingredienserna i en bunke

  • Tillsätt olja och mjölkdrycken, lite i taget, samt ägg och riven potatis och vispa till en slät smet.

  • Hetta upp ett våffeljärn och grädda våfflor. Våfflor som blir över kan strimlas och stekas eller väckas till liv i våffeljärnet igen en annan dag.

Använd produkt

NAN PRO 3 drickfärdig, 500ml
Produkt
Från 12 månader
5
4.9 (33)

Nestlé NAN PRO 3 drickfärdig mjölkdryck för småbarn, 500ml

Åldersanpassad proteinteknologi

Innehåller oligosackariden 2'-FL

Innehåller järn, kalcium och vitmin D

Sara Ask recept
Sara Ask
Dietist, utvecklar recept och skriver kokböcker

Vad gör man om man är orolig för att ens barn får i sig för lite mat? Och hur kan man servera maten så att alla i familjen blir mätta och nöjda? Sara Ask tar sig an vanliga problem kring vardagsmatlagningen i en familj och ger förslag på lösningar och massor av maträtter att laga nästa gång det vankas middag.