
Minestronesoppa
Från 12 månader
Recept
Förberedelse:
15min
Tillagningstid:
30min
Portioner:
4
Middag
Svårighet:
Vanligt
Ingredienser
- 1 msk olivolja
- 1 medelstor (150 g) lök, finhackad
- 2 medelstora (240 g) morötter, hackade
- 90g finhackad selleristjälk
- 1 medium (200 g) potatis, hackad
- 1 vitlöksklyfta, krossad
- 400 g burk krossade tomater
- 1,5L kyckling- eller grönsaksfond
- 135g minipasta tex makaroner eller risoni
- 400 g burk bönor, avrunna
- Riven parmesan, att servera, om så önskas
Steg för steg
-
Värm olja i en stor kastrull på medelhög värme Tillsätt lök, morot och selleri. Koka i 4 minuter eller tills de precis är mjuka.
-
Tillsätt potatis och vitlök, koka i 1 minut. Tillsätt tomater och fond.
-
Koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda i 20 minuter, rör om då och då.
-
Tillsätt pasta och bönor; låt sjuda i 8-10 minuter eller tills makaronerna är kokta. Servera med parmesan om så önskas.
Tips till detta receptet
Tips 1
För yngre bebisar, bearbeta helt enkelt i en mixer till önskad konsistens. Minestrone kan frysas i små portioner för senare användning.