 
  Minestronesoppa
                                  
    
  
  
      
  
      
      Från 12 månader
  
  
    
                                    
    
                      
          
                                              
              
  
  
      
  
      
      Recept
  
  
    
                                    
    
  
  
      
  
      
      Förberedelse:
  
        15min
  
    
                                    
    
  
  
      
  
      
      Tillagningstid:
  
        30min
  
    
                                    
    
  
  
      
  
      
      Portioner:
  
        4
  
    
                                    
    
  
  
      
  
      
      Middag
  
  
    
                                    
    
  
  
      
  
      
      Svårighet:
  
        Vanligt
  
    
                                Ingredienser
- 1 msk olivolja
- 1 medelstor (150 g) lök, finhackad
- 2 medelstora (240 g) morötter, hackade
- 90g finhackad selleristjälk
- 1 medium (200 g) potatis, hackad
- 1 vitlöksklyfta, krossad
- 400 g burk krossade tomater
- 1,5L kyckling- eller grönsaksfond
- 135g minipasta tex makaroner eller risoni
- 400 g burk bönor, avrunna
- Riven parmesan, att servera, om så önskas
Steg för steg
- 
            Värm olja i en stor kastrull på medelhög värme Tillsätt lök, morot och selleri. Koka i 4 minuter eller tills de precis är mjuka. 
- 
            Tillsätt potatis och vitlök, koka i 1 minut. Tillsätt tomater och fond. 
- 
            Koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda i 20 minuter, rör om då och då. 
- 
            Tillsätt pasta och bönor; låt sjuda i 8-10 minuter eller tills makaronerna är kokta. Servera med parmesan om så önskas. 
Tips till detta receptet
Tips 1
För yngre bebisar, bearbeta helt enkelt i en mixer till önskad konsistens. Minestrone kan frysas i små portioner för senare användning.
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  