Minestronesoppa

Minestronesoppa

Från 12 månader
Recept
Förberedelse: 15min
Tillagningstid: 30min
Portioner: 4
Middag
Svårighet: Vanligt

Denna minestronsoppa är perfekt för små barn som är ett år och äldre. Full av grönsaker och smakar jättegott.

Allergens

Gluten

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 1 medelstor (150 g) lök, finhackad
  • 2 medelstora (240 g) morötter, hackade
  • 90g finhackad selleristjälk 
  • 1 medium (200 g) potatis, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 400 g burk  krossade tomater
  • 1,5L kyckling- eller grönsaksfond
  • 135g minipasta tex makaroner eller risoni
  • 400 g burk bönor, avrunna
  • Riven parmesan, att servera, om så önskas

Steg för steg

  • Värm olja i en stor kastrull på medelhög värme Tillsätt lök, morot och selleri. Koka i 4 minuter eller tills de precis är mjuka.

  • Tillsätt potatis och vitlök, koka i 1 minut. Tillsätt tomater och fond.

  • Koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda i 20 minuter, rör om då och då.

  • Tillsätt pasta och bönor; låt sjuda i 8-10 minuter eller tills makaronerna är kokta. Servera med parmesan om så önskas.

Tips till detta receptet

Tips 1

För yngre bebisar, bearbeta helt enkelt i en mixer till önskad konsistens. Minestrone kan frysas i små portioner för senare användning.