
Grönsaksbiffar
Dessa biffar är både näringsrika och läckra, och de är perfekta för små barn att utforska nya smaker och texturer!
Ingredienser
- 1 medium (200 g) sötpotatis, kokt och mosad
- ¼ kopp (30 g) frysta ärtor
- ½ liten (50 g) morot, riven
- 1 liten (70 g) zucchini, riven
- 2 msk riven cheddarost
- 1 ägg, uppvispat
- ½ kopp (50 g) ströbröd
- Olja för matlagning
Steg för steg
-
Lägg sötpotatis, ärtor, morot, zucchini och ost i en medelstor skål; blanda väl (tillsätt lite torrt ströbröd om blandningen är för mjuk).
-
Forma 2 msk blandning till biffar. Doppa varje biff i ägg och sedan ströbröd.
-
Värm en medelstor stekpanna över medelvärme; spraya med olja; tillsätt biffar och stek 2-3 minuter per sida eller tills de är gyllene.
Tips till detta receptet
Tips 1
Du kan spara ostekta biffar till senare tillfälle, antingen i kyl i max 24 timmar, eller frys ner för senare tillfälle.