Fiskpinnar och potatismos

Fiskpinnar och potatismos

Från 12 månader
Recept
Förberedelse: 20min
Tillagningstid: 20min
Portioner: 4
Middag
Svårighet: Vanligt

Det är inget fel på färdiga fiskpinnar, men hemgjorda är snäppet godare!

Av: Sara Ask

Ingredienser

  • Potatis för så många som ska äta till barnet även: 1 tsk fett + ca 0,5 dl NAN® PRO 3–5, drickfärdig dryck 
  • 400 g vit fryst sej eller torsk i block, gärna miljömärkt 
  • 1 dl vetemjöl 
  • 2 st ägg 
  • 2–3 dl panko eller vanligt ströbröd 
  • Lite salt och peppar 
  • Rapsolja att steka i 
  • Gott till: grönsaker, aioli eller ketchup (vad tycker ditt barn om?)

Steg för steg

  • Koka potatisen.

  • Låt fisken tina lite, så att det precis går att skära den i ca 1 cm tjocka skivor.

  • Lägg vetemjölet på en tallrik. Vispa upp ägg på en annan tallrik och lägg panko eller ströbröd i en tredje.

  • Salta och peppra fiskbitarna. Vänd dem sedan i mjöl, därefter i ägg och sist i panko/ströbröd.

  • Hetta upp fett i en stekpanna. Stek pinnarna frasiga och gyllene i medelvarm panna, ca 2 minuter på vardera sidan. Tillsätt mer fett om det börjar se torrt ut.

  • Gör potatismos till ditt barn: skala 1–2 potatisar. Tillsätt 1 tsk fett och stompa eller mosa till ett mos. Om du använder NAN® PRO i pulverform, blanda knappt 2 skopor med 0,5 dl vatten. Späd med NAN® PRO 3–5 till önskad konsistens och smaka av med lite salt och peppar.

  • Servera med grönsaker, aioli/ketchup och fiskpinnar!

Använd produkt

NAN PRO 3 drickfärdig, 500ml
Produkt
Från 12 månader
5
4.9 (33)

Nestlé NAN PRO 3 drickfärdig mjölkdryck för småbarn, 500ml

Åldersanpassad proteinteknologi

Innehåller oligosackariden 2'-FL

Innehåller järn, kalcium och vitmin D

Sara Ask recept
Sara Ask
Dietist, utvecklar recept och skriver kokböcker

Vad gör man om man är orolig för att ens barn får i sig för lite mat? Och hur kan man servera maten så att alla i familjen blir mätta och nöjda? Sara Ask tar sig an vanliga problem kring vardagsmatlagningen i en familj och ger förslag på lösningar och massor av maträtter att laga nästa gång det vankas middag.