MyFeed Personalized Content
0-3 månader
Artikel
Add this post to favorites

Hud mot hud - Närheten redan från början viktigt även för partnern

Det är av naturliga skäl oftast mamman som ska amma som är hemma med barnet den första tiden, men tänk på hur viktigt det är att du som partner också är aktiv under den här tiden för att utveckla närhet och anknytning till ditt barn. Om du sen ska vara föräldraledig kommer övergången att gå mycket smidigare för dig och ditt barn du redan är nära.

2min att läsa Jun 6, 2017

Vi vill gärna slå ett slag för hur viktigt det är för barn med hud mot hudkontakt med sina föräldrar. Båda två. Det finns flera fördelar för barnet att ammas hud mot hud – det påskyndar anknytning, lugnar ned hjärtrytmen, ger stabilare kroppstemperatur och stärker immunförsvarsutvecklingen. Och så är det mysigt också.

Men hur ska du som partner hitta tillfällen att få till den här nyttiga hud mot hudkontakten?

 • Ett perfekt tillfälle är ju när barnet ska bada, att då helt enkelt bada tillsammans och låta det lilla barnet vila på magen i vattnet.
 • När barnet ska sova middag kan det sova på din mage. Det är en underbart mysig känsla att ha sitt lilla barn sovande direkt mot huden på magen.
 • Från 6 månader kanske ni ger ert barn tillskottsnäring eller välling då och då? Att låta barnet äta den ur flaska går utmärkt att göra med kroppskontakt.
 • Babymassage – de flesta barn älskar att bli masserade. Men det ska ske mycket mjukt och försiktigt. Fråga efter råd och tips på din BVC.

Vill du läsa mer om fördelarna med hud mot hud? Här finns en artikel till.

Lycka till!

Gå med i

MVP Logo

Bli medlem i Baby&you & få massor av klubbförmåner!

 • newsletter icon

  Innehåll till dig

  Njut av ett personligt anpassat innehåll, råd och en guide där du kan följa de första 1000 dagarna av föräldrarskapet steg för steg.

 • Verktyg

  Verktyg

  Prova våra skräddarsydda, praktiska verktyg som guidar dig genom föräldrarskapsresan.

 • coupons

  Rabatter

  Få extra rabatter på relevanta produkter när ditt barn växer.

Search icon

Har du fortfarande inte hittat vad letar du efter?

Testa vår nya smarta sökmotor. Vi har alltid något att erbjuda dig.