MyFeed Personalized Content
4-5 månader
Artikel
Add this post to favorites

Barnmat på resan

Ska man ta med svensk barnmat?

3min att läsa Jun 6, 2017

Inför semestern är det en fråga som ofta dyker upp: Finns det bra mat till barnen utomlands? Som förälder vill man såklart vara säker på att man hittar mat som just ens eget barn tycker om. Därför är det många som packar ner barnmat hemifrån i resväskan, men det finns faktiskt en hel del bra och god barnmat att välja på när du reser både i Europa och utanför. Här följer lite tips för er som ska resa iväg med era små barn.

För er som reser i Norden finns i stort sett samma urval av barnmat som ni är vana vid hemma, både barnmat i glas- och plastförpackningar och grötar. Det allra mesta av vår barnmat som säljs i Norden kommer från samma anläggningar belägna i Finland och Sverige, och utbudet är brett i alla de nordiska länderna. Självklart finns skillnader i utbudet på grund av olika smakpreferenser och matkulturer även i Norden.

Välling är speciellt för Sverige och är svårt att få tag på i andra länder. Visst händer det att de etablerade svenska charterhotellen köper in välling, men räkna inte med det. Inte ens runtom i Norden kan du hitta vår vanliga välling.

Samma strikta regelverk för innehåll och näringssammansättning av barnmat som får säljas i handeln gäller inom hela EU oavsett var den tillverkas. I Europa finns det gott om Nestlé Barnmat, framförallt finns ett stort utbud i Frankrike, Tyskland, Portugal, Italien och Spanien inklusive Mallorca. Du hittar också många lokala smakvarianter. På samma sätt som vi har Spagetti & Köttfärssås eller Kalops i Sverige, finns det lokala favoriter i varje land. Många av ditt barns favoriter går att få tag på i Europa, men eftersom vi har olika matkulturer varierar produkterna både i smak och i konsistens, men en av upplevelserna med att resa utomlands är ju att prova den lokala maten!

I många länder syns utöver Nestlé även ett lokalt varumärke på etiketten, och ibland även ett lokalt namn på en produkt vi är vana vid hemifrån. Exempelvis heter vi Nestlé Bona i Finland, Nestlé Mio i Italien, Beba i Tyskland. I Frankrike och Spanien finns det ett stort urval av Nestlé Naturnes.

I Asien är det lätt att få tag på Nestlés grötar, som finns under varumärket Cerelac. Barnmat i glasburk är inte lika vanligt.

All barnmat från Nestlé följer samma hårda kvalitetskrav, så du alltid kan lita på att maten som har vårt varumärke på förpackningen är både säker, nyttig och god. På Nestlé har vi ju över 145 års erfarenhet av att laga olika typer av barnmat, över hela världen.

Hur gör ni på semestern? Tar ni med er mat eller köper ni lokalt? Kan ni tipsa om någon lokal favorit? Dela gärna med er av era tankar och erfarenheter på Facebook.

http://www.nestlebaby.com hittar du Nestlé runt om i världen och kan kika på vilken barnmat som finns i det land du ska resa till.

Gå med i

MVP Logo

Bli medlem i Baby&you & få massor av klubbförmåner!

 • newsletter icon

  Innehåll till dig

  Njut av ett personligt anpassat innehåll, råd och en guide där du kan följa de första 1000 dagarna av föräldrarskapet steg för steg.

 • Verktyg

  Verktyg

  Prova våra skräddarsydda, praktiska verktyg som guidar dig genom föräldrarskapsresan.

 • coupons

  Rabatter

  Få extra rabatter på relevanta produkter när ditt barn växer.

Search icon

Har du fortfarande inte hittat vad letar du efter?

Testa vår nya smarta sökmotor. Vi har alltid något att erbjuda dig.