Potatisvåfflor med lingonsylt och grönsaksplock
Lite som potatisbullar men näringsrikare. Om du inte har något våffeljärn kan du steka små knubbiga potatispannkakor i stället.
Ingredienser
- 1 dl vetemjöl (alt hälften vete- hälften grahamsmjöl)
- en nypa salt
- 0,5 tsk bakpulver
- 2 msk rapsolja
- 1,5 dl NAN® PRO 3–5, drickfärdig dryck
- 1 st ägg
- 1 dl råriven potatis (ca 70 g)
- rapsolja till gräddningen
- lingonsylt, grönsaker eller annat tillbehör
Steg för steg
-
Om du använder NAN® PRO i pulverform, blanda 5 skopor pulver med 1,5 dl vatten
-
Lägg de torra ingredienserna i en bunke
-
Tillsätt olja och mjölkdrycken, lite i taget, samt ägg och riven potatis och vispa till en slät smet.
-
Hetta upp ett våffeljärn och grädda våfflor. Våfflor som blir över kan strimlas och stekas eller väckas till liv i våffeljärnet igen en annan dag.
Använd produkt
Nestlé NAN PRO 3 drickfärdig mjölkdryck för småbarn, 500ml
Åldersanpassad proteinteknologi
Innehåller oligosackariden 2'-FL
Innehåller järn, kalcium och vitmin D
Receptet är framtaget i samarbete med Sara ask
Sara Ask är en av Sveriges främsta barndietister