Recept för vårgrönsaksrisotto

Recept för vårgrönsaksrisotto

Gravid
Recept
Förberedelse: 20min
Tillagningstid: 25min
Portioner: 4
Lunch
Svårighet: Vanligt

Ingredienser

  • 200 g risottoris (arborio)
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 200 g frysta  ärtor
  • 100 g parmesanost
  • 1 liter kokande vatten
  • 1 lök
  • 1 zucchini
  • 1 matsked olja
  • Salt och peppar

Steg för steg

  • Tvätta och skär zucchinin i små bitar. Skala och tärna löken.

  • Fräs löken i en kastrull eller stekpanna med het olja. Tillsätt riset och blanda tills det blir genomskinligt.

  • Tillsätt grönsakerna och blanda. Koka i 2-3 minuter på medelvärme.  Lös upp buljongtärningarna i varmt vatten.

  • Tillsätt en 1 dl varm buljong i pannan och koka på låg värme. Så fort vätskan har absorberats börjar du tillsätta resten av buljongen.

  • Häll på buljongen lite i taget och rör om regelbundet i ca 18 minuter.

  • Ta kastrullen från värmen och tillsätt parmesan. Peppra och salt om det behövs.

  • Rör om en sista gång, täck över och låt stå i 2 minuter. Servera omedelbart.

Bli medlem i Klubben & få massor av förmåner!

Nyhetsbrev

Innehåll til dig

Följ din graviditet och ditt barns utveckling genom innehåll, tips och råd

Experter

Fråga våra experter

Skicka in dina frågor så fort ditt barn fyllt sex månader.

Kuponger

Kuponger

Få produktkuponger så fort ditt barn fyllt sex månader.