MyFeed Personalized Content
Graviditet
Artikel
Add this post to favorites

Gravid vecka 38

Två veckor kvar! Ja det är sant, snart kommer du och din lilla bebis i magen få bekanta er med varandra. Det mesta är så gott som färdigutvecklat och din lilla inneboende börjar på allvar att göra sig redo för att få träffa dig ansikte mot ansikte.

3min att läsa Dec 4, 2017

Gravid vecka 38, snart dags för ditt barn entré i världen.

Du är gravid vecka 38 och din bebis kommer inom kort att göra sin grandiosa entré i världen. Snart fungerar andningssystemet på egen hand och han eller hon behöver inte längre låna ditt. Lungorna kommer dock att fortsätta utvecklas även efter födseln och bronkialrören kommer att delas ytterligare sex gånger. Även hjärnan, som är det minst utvecklade organet vid födseln, kommer att fortsätta utvecklas efter födseln, ända fram till 18-årsåldern. Kretslopp konstrueras som i en dator – för vad är hjärnan om inte en naturlig dator? Information tas in, toppas med känslor och tillsammans bildar de en hårddisk med erfarenheter. En helt ny individ skapas, med egna tankar och förmågor som gradvis utvecklas med åren. Din bebis i magen är inget undantag. Bebisen kan kommas att utvecklas till vad som helst, kanske är det nästa nobelpristagare som nu ligger och väntar på att få komma ut i friska luften. Gör dig redo för att få träffa din bebis!

Gravid vecka 38, nu närmar sig förlossningen

Vi gissar att du vid det här laget funderat på vad som kommer att hända när du kommer till sjukhuset. Vi kan avslöja att du förmodligen kommer att bli installerad i ett rum eller en förlossningssal, beroende på hur öppnad du är, och därefter kopplas in till en monitor. Har du en partner så kommer han eller hon att göra dig sällskap. Din barnmorska och en sjuksköterska kommer sedan in för att prata med dig om epidural om detta är något du valt att ta. Glöm inte att stanna i nuet och njuta av ögonblicket. Ankomsten av denna nya lilla person, för vem du och din eventuella partner är de viktigaste personerna i världen, är ganska otrolig. Försök att njuta av upplevelsen. Även din partner bubblar av känslor och kan vara rädd för att vara till ingen nytta. Påminn honom eller henne att bebisen är ett bevis på er kärlek. Kanske kan det vara läge att visa några andningsövningar? Snart är det dags för er att träffa tillskottet till familjen, gör er redo för mötet!

Kejsarsnitt

Kejsarsnitt är rätt vanligt av olika anledningar, antingen planerat eller akut. Om din bebis inte kommer i rätt position och barnmorskan inte kan vrida den rätt, kan det bli aktuellt att göra ett akut kejsarsnitt. Det låter värre än vad det är. Nuförtiden är detta en rutinoperation och görs med lokalbedövning. Du missar inget, känner inget och kan vara med om din bebis födelse precis som vanligt. De flesta sjukhus låter partnern vara med vid din sida – om du vill, förstås.

Läs mer om kost på livsmedelsverket.se

Gå med i

MVP Logo

Bli medlem i Baby&you & få massor av klubbförmåner!

 • newsletter icon

  Innehåll till dig

  Njut av ett personligt anpassat innehåll, råd och en guide där du kan följa de första 1000 dagarna av föräldrarskapet steg för steg.

 • Verktyg

  Verktyg

  Prova våra skräddarsydda, praktiska verktyg som guidar dig genom föräldrarskapsresan.

 • coupons

  Rabatter

  Få extra rabatter på relevanta produkter när ditt barn växer.

Search icon

Har du fortfarande inte hittat vad letar du efter?

Testa vår nya smarta sökmotor. Vi har alltid något att erbjuda dig.