MyFeed Personalized Content
0-3 månader
Artikel
Add this post to favorites

Proteinets betydelse för barnets vikt

Forskare anser att rätt sorts protein av rätt sorts kvalitet, har en viktig betydelse för att minska riskerna för att ett barn blir överviktigt högre upp i åldern.

2min att läsa Jun 16, 2017

En optimal mängd av protein med rätt kvalitet främjar en sund och normal viktökning. Ett barn som enbart ammar under sina första månader i livet löper lägre risk för att bli överviktigt eller drabbas av fetma senare i livet.

Proteiner är livets byggstenar

Medicinska experter och forskare anser att protein är det viktigaste näringsämnet inte bara för ditt barns tillväxt, utan också för dess hälsa och utveckling. Vidare anser man att den kvalitet och kvantitet av proteiner som barnet får i sig via kosten tidigt i livet kan påverka dess hälsa även när barnet blir äldre. Bröstmjölksprotein är det optimalt för barnet eftersom kvaliteten och kvantiteten är anpassad för barnets ständigt växlande behov.

Nestlé forskning och utveckling

Att barnets framtida hälsa kan påverkas av dess första 1000 dagar i livet är relativt ny kunskap som gör att vårt arbete blir ännu viktigare. Vi har 150 års erfarenhet om barn, mat och hälsa. Att ge barn över hela världen en bra start som de sedan har med sig resten av sina liv, det är vad vi brinner för.

Gå med i

MVP Logo

Bli medlem i Baby&you & få massor av klubbförmåner!

 • newsletter icon

  Innehåll till dig

  Njut av ett personligt anpassat innehåll, råd och en guide där du kan följa de första 1000 dagarna av föräldrarskapet steg för steg.

 • Verktyg

  Verktyg

  Prova våra skräddarsydda, praktiska verktyg som guidar dig genom föräldrarskapsresan.

 • coupons

  Rabatter

  Få extra rabatter på relevanta produkter när ditt barn växer.

Search icon

Har du fortfarande inte hittat vad letar du efter?

Testa vår nya smarta sökmotor. Vi har alltid något att erbjuda dig.