MyFeed Personalized Content
0-3 månader
Artikel
Add this post to favorites

Rätt protein kan förebygga allergier hos ditt barn

En allergisk reaktion betyder att kroppens immunförsvar reagerar felaktigt och överdrivet på ämnen som normalt sett inte utgör någon fara för kroppen, som t.ex. komjölksprotein. Immunförsvaret identifierar alltså ett ofarligt ämne som ett hot och sätter igång en våldsam försvarsreaktion: allergiska symtom.

2min att läsa Jun 16, 2017
accordion_graf

När immunförsvaret väl har blivit känsligt för ett ämne, ett så kallat allergen, behåller det ett ”minne” av detta allergen och kommer att känna igen det som ett hot i framtiden. Om immunförsvaret är känsligt och kommer i kontakt med allergenet leder det till allergiska symtom.

Det har länge varit känt att främmande proteiner (som t.ex. komjölksproteiner) kan utlösa allergiska reaktioner. Komjölksprotein innehåller en högre mängd av protein, som kan förvandlas till allergener, än bröstmjölk.

Bröstmjölk har en mycket låg allergisk potential. Den hjälper till att stävja allergier och den reducerar barnets känslighet genom att främja toleransutveckling mot främmande ämnen.

Nestlé forskning och utveckling

Mängden barn med allergi växer varje dag runtom i världen. Vetskapen om hur viktigt det är med rätt protein gör allergiprevention centralt i vår proteinforskning.

Gå med i

MVP Logo

Bli medlem i Baby&you & få massor av klubbförmåner!

 • newsletter icon

  Innehåll till dig

  Njut av ett personligt anpassat innehåll, råd och en guide där du kan följa de första 1000 dagarna av föräldrarskapet steg för steg.

 • Verktyg

  Verktyg

  Prova våra skräddarsydda, praktiska verktyg som guidar dig genom föräldrarskapsresan.

 • coupons

  Rabatter

  Få extra rabatter på relevanta produkter när ditt barn växer.

Search icon

Har du fortfarande inte hittat vad letar du efter?

Testa vår nya smarta sökmotor. Vi har alltid något att erbjuda dig.