MyFeed Personalized Content
Graviditet
Artikel
Add this post to favorites

Gravid vecka 35

Du är nu gravid i vecka 35 och den stora dagen närmar sig med stormsteg! Om ungefär en månad kommer du att kunna hålla din lilla bebis i famnen! Innan dess pågår det mycket finslipning av bebisen inom dig.

3min att läsa Dec 7, 2017

Bebisens utveckling när du är gravid i vecka 35

Barnets lungor är nu fullt utvecklade, inte bara för det första skriket som kommer att ljuda om några veckor. Ämnet som omsluter de inre ändarna av barnets luftstrupe är nu i tillräcklig mängd för att säkerställa luftstrupens flexibilitet och förhindra att de kollapsar Det ömsesidiga näringsutbytet mellan dig och moderkakan fortsätter vilket gör att det finns tillräckligt med fostervatten i fostersäcken.När bebisen vill ut spricker fostersäcken och "vattnet går". Dags att gå till sjukhuset!

Din kropp när du är gravid i vecka 35

Plötsligt andas du friare och matsmältningen fungerar bättre än på länge. Vad hände? Bara din bebis har gjort exakt vad som förväntades av honom eller henne den här veckan – flytta huvudet längre ner i bäckenet. Har du känt en mindre smärta i magen på sistone? Det var förmodligen sammandragningar som tryckte livmodern nedåt. Detta å sin sida gav dina lungor och mage lite mer utrymme. Från och med nu kommer du känna att din kropp börjar bli redo för förlossningen, även om det är en hel månad bort. När du är gravid i vecka 35 är det viktigt att börja tänka på de sista förberedelserna inför förlossningen.

Ät rätt när du är gravid i vecka 35

Det finns en anledning till att omega-3-syror kallas "essentiella fettsyror"; de är verkligen avgörande för immunitet eftersom kroppen inte kan producera dem själv. Syrorna deltar bland annat i strukturen av cellmembran i hjärnan och reglerar informationsflödet mellan celler. Detta gör omega-3-syrorna absolut nödvändiga för ett normalt immunförsvar. Så hur ska du se till att ditt barn får dessa magiska syror? Enkelt – genom att få i dem själv. Du hittar dem i linfrön och vetegroddar, rapsolja, valnötter och valnötsolja samt i fet fisk som lax, sardiner, hälleflundra och makrill. Tänk på detta när du planerar din mat och försök att äta några portioner fet fisk varje vecka.

Gravid vecka 35, tips och råd

När graviditeten börjar närma sig födseln oroar sig många mammor för vad som kommer att hända med amningen. Oroa dig inte – att ta hand om ditt barn är det naturligaste i världen. Barnet har tränat på att suga i magen och vet exakt vad att göra. I början av måltiden är mjölken tunn och vattnig för att släcka barnets törst och blir sedan tjockare för att mätta. Om ditt barn har stor aptit anpassar sig din kropp och producerar mer mjölk inom två dagar. Smart, va? Naturen har tänkt på allt.Om du har några frågor finns det många experter att ställa, kontakta bara din barnmorska.

Modermjölken innehåller alla de näringsämnen ditt barn behöver och är det absolut bästa du kan ge ditt barn. Från och med andra veckan utanför magen lägger bebisen på sig ca 30 g om dagen (!) bara genom att dricka, vilket säger en hel del om näringsinnehållet. Skulle du ha problem med att amma finns det gott om hjälp att få. Prata med din barnmorska så får du veta vad som passar dig.

 

Read more about diet at livsmedelsverket.se

Gå med i

MVP Logo

Bli medlem i Baby&you & få massor av klubbförmåner!

 • newsletter icon

  Innehåll till dig

  Njut av ett personligt anpassat innehåll, råd och en guide där du kan följa de första 1000 dagarna av föräldrarskapet steg för steg.

 • Verktyg

  Verktyg

  Prova våra skräddarsydda, praktiska verktyg som guidar dig genom föräldrarskapsresan.

 • coupons

  Rabatter

  Få extra rabatter på relevanta produkter när ditt barn växer.

Search icon

Har du fortfarande inte hittat vad letar du efter?

Testa vår nya smarta sökmotor. Vi har alltid något att erbjuda dig.