MyFeed Personalized Content
6-11 månader
Artikel
Add this post to favorites

Vår historia - gröt och välling från 1886

Såhär började allt för Nestlé gröt och välling!

1min att läsa Sep 26, 2018

Barnadödligheten var hög i Europa på 1860-talet, och en av fyra barn dog. Vetenskapen började långsamt förstå sambandet mellan undernäring och bristande tillväxt. Henri Nestlé, en visionär man med passion för vetenskap, började utveckla ett näringsrik lösning som skulle bidra stort till kampen mot barnadödligheten. 

1871 uppfann Henri Nestlé en mjölk- och spannmålsbaserad produkt som han kallade Farine Lactée, för att rädda livet på en grannpojke som hette Wanner och som var född i förtid. Detta blev grunder för den första vällingen - en näringsrik dryck baserad på mjölk och spannmål. Henri var mycket stolt över sin uppfinning och han satte sitt namn på den och utformade varumärket med det kända fågelboet. Henri introducerade kvalitetskontroller och strickta hygienregler i sin produktion långt innan det var standard i livsmedelsindustrin. 

Henri Nestlé's revolutionära produkt passerade inte obemärkt för sin samtid, utan blev mycket uppmärksammad inom den medicinska fakulteten. Produkterna spred sig snabbt världen över och 1928, när recepted hade blivit vitaminberikat, vann de till och med ett Nobelpris. 

Vi är stolta att fira mer än 150 år tillsammans med vår grundares produkt - en komplett favoritmåltid som möter näringsbehoven hos de allra minsta!

Gå med i

MVP Logo

Bli medlem i Baby&you & få massor av klubbförmåner!

 • newsletter icon

  Innehåll till dig

  Njut av ett personligt anpassat innehåll, råd och en guide där du kan följa de första 1000 dagarna av föräldrarskapet steg för steg.

 • Verktyg

  Verktyg

  Prova våra skräddarsydda, praktiska verktyg som guidar dig genom föräldrarskapsresan.

 • coupons

  Rabatter

  Få extra rabatter på relevanta produkter när ditt barn växer.

Search icon

Har du fortfarande inte hittat vad letar du efter?

Testa vår nya smarta sökmotor. Vi har alltid något att erbjuda dig.